Bugün:20.08.2018 | 04:24

Sayın Üyemiz;

Dolaşım ve menşe belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi onaylanması ve vize edilmesine ilişkin eylemin hayata geçirilmesine yönelik Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan uygulama takvimi uyarınca 14 Mayıs 2018 tarihinde A.TR Dolaşım Belgeleri özelinde tam otomasyon uygulamasına geçilmesinin planlandığı kaydedilmişti.

Diğer taraftan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan bir yazıda, A.TR Dolaşım Belgesi için söz konusu uygulamaya 14 Mayıs 2018 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığının tüm idarelerinde geçileceği açıklanmakla birlikte, 14-28 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacak ihracat işlemlerinde her iki usulde de düzenlenen (hem manuel hem de elektronik olarak) A.TR Dolaşım Belgelerinin kullanılabileceği, 28 Mayıs 2018 tarihinden sonra ise A.TR Dolaşım Belgesi’nin sadece elektronik ortamda düzenlenebileceği bildirilmiştir.

Bu itibarla, 14-28 Mayıs 2018 tarihleri arasında A.TR Dolaşım Belgesi’nin elektronik ortamda ve manuel olarak düzenlenebileceği, 28 Mayıs 2018 tarihinden sonra ise söz konusu dolaşım belgesinin sadece elektronik ortamda düzenleneceği hususunu bilgilerinize sunarız.

KDZ.EREĞLİ TSO TARAFINDAN, KDZ EREĞLİ MUHTARLAR DERNEĞİNE ZİYARET

Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sertan Yalçın ve beraberinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Abdulkadir Çınar, Mehmet Çivici , Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Remzi Âlim ve Meclis Üyesi Yücel Dirican’ın katılımı ile Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneğine iadeyi ziyaret gerçekleştirdiler.

Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Binasında gerçekleşen ziyarete Kdz Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç ve Dernek üyesi Muhtarlar katıldı.
Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, 26 Ocakta 2017 tarihinde kaybettiğimiz Merhum Yönetim Kurulu Başkanı ve Onursal Başkan Yaşar Tetiker’in vefatının ardından göreve gelen TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sertan Yalçın’ı tebrik etti ve İlçemize hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. Afrin Zeytin Dalı Harekâtında Şehit düşen Askerlerimiz için Allahtan Rahmet dileyerek geride kalanlara baş sağlığı ve sabır diledi.
Kdz.Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sertan Yalçın ise, TSO’nun gerçekleştirdiği çalışmalar ve yürüttükleri projeler hakkında Muhtarlara bilgi verdi. Ayrıca Başkan Sertan Yalçın konuşmasında: “STK’lar olarak birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeliyiz. Ne kadar birlik olursak o kadar güçlü oluruz ve bu güç sayesinde daha gür sesimiz çıkacaktır. Bu güçlü ses daha fazla önemsenecek ve böylece hedeflediğimiz konularda, gerçekleştirmeyi planladığımız projelerimizde çok daha güçlü bir yapı ile yolumuza devam edeceğiz” dedi. Genel ekonomik gidişattan da bahseden Başkan Sertan Yalçın, soru sormak isteyen Muhtarlarımız soru sorabilirler dedi ve ardından soruları yanıtladı. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği toplantıda, TSO Yönetim Kurulu Üyeleri sıra ile kendilerini tanıttılar.
Ayrıca Başkan Sertan Yalçın konuşmasında: “Afrin’de gerçekleştirdiğimiz Zeytindalı Operasyonunda şehit olan tüm Mehmetçiklerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve tüm Türk halkına baş sağlığı ve sabır diliyorum. Görev başındaki tüm askerlerimizin de Allah yardımcısı olsun” dedi. Bir süre daha yapılan görüşmelerin ardından TSO Yöneticileri Dernek Binasından ayrıldılar.

Düzenleme: 12 Şubat 2018