Bugün:19.07.2018 | 16:25

Sayın Üyemiz;

Dolaşım ve menşe belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi onaylanması ve vize edilmesine ilişkin eylemin hayata geçirilmesine yönelik Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan uygulama takvimi uyarınca 14 Mayıs 2018 tarihinde A.TR Dolaşım Belgeleri özelinde tam otomasyon uygulamasına geçilmesinin planlandığı kaydedilmişti.

Diğer taraftan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden alınan bir yazıda, A.TR Dolaşım Belgesi için söz konusu uygulamaya 14 Mayıs 2018 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığının tüm idarelerinde geçileceği açıklanmakla birlikte, 14-28 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapılacak ihracat işlemlerinde her iki usulde de düzenlenen (hem manuel hem de elektronik olarak) A.TR Dolaşım Belgelerinin kullanılabileceği, 28 Mayıs 2018 tarihinden sonra ise A.TR Dolaşım Belgesi’nin sadece elektronik ortamda düzenlenebileceği bildirilmiştir.

Bu itibarla, 14-28 Mayıs 2018 tarihleri arasında A.TR Dolaşım Belgesi’nin elektronik ortamda ve manuel olarak düzenlenebileceği, 28 Mayıs 2018 tarihinden sonra ise söz konusu dolaşım belgesinin sadece elektronik ortamda düzenleneceği hususunu bilgilerinize sunarız.

TOBB EMEKLİ SANDIĞI VAKFI TEŞEKKÜL VE ÜYE DELEGELERİ SEÇİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanı Arslan Keleş Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Erdoğan ve Genel Sekreteri Gündüz Acar Karadeniz Bölgesinde bulunan Ticaret ve Sanayi Odalarına bir dizi ziyaretler Gerçekleştirdiler.

28.06.2018 Perşembe Türkiye Odalar ve Borsalar Başkan Yardımcısı ve Samsun Tso Yönetim Kurulu Başkanı S. Zeki Mürzioğlu’nu Samsun’da Makamında ziyaret gerçekleşti.
Samsun ziyaretinden sonra Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin’i makamında ziyaret gerçekleşti.
Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Erdoğan ve Genel Sekreter Gündüz Acar ile birlikte Rize Ticaret ve sanayi Odasını ziyaret etti. Rize Ticaret ve sanayi Odası Meclis Başkanı Şükrü Cevahir, makamında gerçekleşen ziyarete, Karadeniz Bölgesindeki Ticaret ve Sanayi Odaları arasında kurulan iyi ilişkilerin bölge ekonomisinin gelişimine ve güçlenmesine çok büyük katkıları olacağını ifade etti.
Oda yöneticilerimiz Son olarak 30.06.2018, TRABZON, TTSO – Türkiye Odaları ve Borsalar Birliği (TOBB) Emekli Sandığı Vakfı Teşekkül ve Üye Delegeleri Karadeniz Bölgesi seçimi Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda katılım gerçekleştirildi.
Divan başkanlığını Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nun yaptığı seçimde, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Karadeniz Bölgesi’ndeki oda ve borsalardan gelen delegeler çeşitli konulardaki görüş ve önerilerini dile getirdi. Daha sonra yapılan seçimlerde delege listeleri şu şekilde oluştu:
Teşekkül Delegeleri Asıl Üyeleri: Metin Demir (Zonguldak TSO), İbrahim Nasuhbeyoğlu (Ordu TSO), Sedat Gözaçan (Trabzon TB), Hasan Gülçen (Kastamonu TSO), Salim Akbaş (Sinop TSO)
Teşekkül Delegeleri Yedek Üyeleri: Halit Aydın (Giresun TSO), Seçkin Kurt (Artvin TSO), Metin Ekşi (Tosya TSO), Murat Artan (Rize TSO), Erdal Saral (Of TSO)Üye Delegesi Asıl Üyeleri: Ahmet Aliyazıcı (Samsun TB), Miraç Dural (Trabzon TSO), Muttalip Altunay (Niksar TSO), Birol Öztürk (Ordu TB), Gündüz Acar (Krd. Ereğli TSO)Üye Delegesi Yedek Üyeleri: Yüksel Çoruh (Artvin TSO), Emre Kızıl (Terme TB), Sinan Ardil (Tokat TSO), Zeynep Dalbastı Ayata (Ardeşen TSO), Emre Uzer (Kastamonu TB) Seçimlerin ardından delegeler aile fotoğrafı çektirdi.

Düzenleme: 03 Temmuz 2018