KDZ.EREĞLİ TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞI’NDAN DUYURU

10 Ocak 2024 KDZ.EREĞLİ TİCARET VE SANAYİ ODASI   BAŞKANLIĞI’NDAN  DUYURU
KDZ.EREĞLİ TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANLIĞI’NDAN DUYURU

5307 Sayılı Sıvılaştmlmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu ve Elektrik Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair kanunun 8.maddesinin fıkrasında: "Tüplü LPG bayileri lisansa tabi değildir. Boş olanlarda dahil olmak üzere LPG tüpleri; imalat fabrikaları, dağıtıcılar ve tüplü LPG bayileri dışında şahsi ihtiyaç haricinde hiçbir kişi veya kurum tarafından bulundurulamaz, takas ve satışa konu edilemez" hükmü yer almaktadır.

Zonguldak Valiliğinin 09.06.2017 tarihli El Yapımı Patlayıcılar ile Mücadele Komisyonu Konulu Toplantı Kararı.; Zonguldak il sınırları içerisinde tüp satışının tüplü LPG bayilerince yapılacağı , tali bayi denen yerlere (Bakkal, market, kahvehane, manav vb.) tüp satışının yapılm aması, tespiti halinde tutanak tutularak, nereden alındığı belirlenerek, ana bayi hakkında gerekli müeyyidenin uygulanması kararı alınmıştır.

6551 sayılı kanun ve 87/12028 sayılı tüzük kapsamında piroteknik için gerekli izin belgesi bulunmayan iş yerlerinin piroteknik maddelerin tanımı içerisinde yer alan özellikle oyun ve eğlence aracı olan patlayıcı maddeler (maytap, torpil, çatapat vb) ile şenlik ve işaret fişekleri (havai fişek, gök bombası, ramazan topu vb) üretimi, ithali, depolanması, ihracı, satışı, nakli veya kullanılması durumunda gerekli adli ve idari işlemler yapılacaktır.