Eğitim ve Ticaret İşbirliği gelişiyor

10 Ekim 2024 Eğitim ve Ticaret İşbirliği gelişiyor
Kdz. Ereğli'de eğitim ve ticaret alanında iş birliğini güçlendirmek amacıyla önemli bir ziyaret gerçekleştirildi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından proje okulu seçilen Kdz. Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetim heyeti Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş’i makamında ziyaret etti.

Okul müdürü Eren Davul, müdür başyardımcısı Tuncay Akdeniz ve müdür yardımcısı Ümit Alemdar’ın bulunduğu ziyarette, eğitim kurumlarının yerel işletmelerle olan ilişkilerinin önemi ve ilgili sektörlerde ara eleman açığının kapatılması konuları görüşüldü.

Başkan Keleş, eğitim alanında yapılacak iş birliklerinin, gençlerin iş hayatına hazırlanmalarına büyük katkı sağlayacağını belirterek; “LGS yerleştirme sonuçlarına göre sınavla öğrenci kabul eden Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde ülke genelinde doluluk oranı yüzde 77 iken MEB, TOBB ve TOBB ETÜ Mesleki Eğitimi İş Birliği Protokolü kapsamındaki 113 meslek lisesinin kontenjan doluluk oranı oranı yüzde 100’e yaklaştı. Bu kapsamda TOBB Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere, okul yöneticilerimize teşekkür ederiz”, dedi.