“AR-GE TASARIM MERKEZİ TANITIM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI KDZ EREĞLİ TSO KONFERANS SALONUNDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

13 Mart 2017 “AR-GE TASARIM MERKEZİ TANITIM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI KDZ EREĞLİ TSO KONFERANS SALONUNDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ”
Zonguldak Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası İşbirliğiyle “AR-GE Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Zonguldak Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası İşbirliğiyle “AR-GE Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.
Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal marşı okundu.
Zonguldak Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Resul Acar, toplantıda yaptığı konuşmada günümüzde bilgi ve iletişim teknolojilerinin ülkelerin rekabet gücünün arttırılması, refah düzeyinin yükseltilmesi ve nitelikli istihdamın geliştirilmesi bakımından taşıdığı önemin giderek arttığını söyledi.
TSO Başkanı Yaşar Tetiker, katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:
“En önemli hedeflerden biri pazarlarda tutunabilmek. Bunun için en önemli şey kalite. Kaliteyi Ar-Ge, çalışmaları, tasarım merkezleri ve sermayenizden ayıracağınız payla bu konulara ağırlık vererek, karı, pazarları yakalayacaksınız. Dünya neyle küçülmüş, haberleşme ile, havaalanları ile küçülmüş. Her ülkeye uçak var. Buradan yoksa Frankfurt’tan Paris’ten gidebiliyorsunuz. Mal satmak neyle olur? Bu çalışmalar Ar-Ge merkezi ve bu safhada yapılan çalışmalarla olur.”
Toplantıda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AR-GE ve Tasarım Merkezleri Daire Başkanı Fatih Kemal Öztürk tarafından AR-GE ve Tasarım Merkezlerine Sağlanan Destekler ve Başvuru Merkezleri konulu bilgilendirme gerçekleştirdi.
Yeminli Mali Müşavir Necmi Ulus, AR-GE ve Tasarım Merkezi Olmanın Mali Avantajları Üzerine Örnek Uygulamalar konusunda bilgi verdi.
Toplantı kapsamında AR-GE ve Tasarım Merkezi olabilecek firmalarla randevu esaslı birebir görüşmeler gerçekleştirildi.
Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya, Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Resul Acar, daire müdürleri, TSO Yöneticileri ve işadamları izledi. katıldı.