KDZ.EREĞLİ TSO TARAFINDAN, EREĞLİ EKONOMİSİNİN YILDIZLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

02 Mart 2018 KDZ.EREĞLİ TSO TARAFINDAN,  EREĞLİ EKONOMİSİNİN YILDIZLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ
Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen ‘Karadeniz Ereğli Ekonomisinin Yıldızları’ Ödül Töreni, 1 Mart perşembe günü yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen ‘Karadeniz Ereğli Ekonomisinin Yıldızları’ Ödül Töreni, 1 Mart perşembe günü yoğun katılımla gerçekleştirildi.
1 Mart Perşembe günü Ereğli Büyük Anadolu Otel’de gerçekleştirilen törene; TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkloğlu, Zonguldak Vali Vekili Nevzat Daşdan, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar, CHP Milletvekili Ünal Demirtaş, Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, YIğılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Ormanlı Belediye BAşkanı Bayram Başol, Ak arti İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP İLçe Başkanı Sertan Ocakçı, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, İyi Parti İlçe Başkanı Asım Tazegül, TSO Başkanı Sertan Yalçın, çevre oda başkanları, TSO Başkan Adayları Arslan Keleş, Niyazi Özcan, Mustafa Özkan ile üyeler katıldı.
HİSARCIKLIOĞLU “EREĞLİ TSO 5 YILDIZLI HİZMET VERİYOR”
Program saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Kdz. Ereğli TSO Başkanı Sertan Yalçın’ın konuşmasından sonra kürsüye çıkan TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu, odalar ve borsaların yanı sıra TOBB’un çalışmaları hakkında bilgi verdi. Hisarcıklıoğlu, Kdz. Ereğli TSO’nun beş yıldızlı hizmet verdiğine ve Berlin ile Londra gibi şehirlerdeki odalar ile aynı standartta hizmet verdiğine dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu, “Kdz. Ereğli TSO Zonguldak’taki diğer odalarla birlikte Teknopark’ın ortağı olmuşlar. Bunlar aslında şehirlere yatırım yapmak. Son dönemde yapılan iki tane değişiklik. Eskiden oda belgesi almak için odaya gelmek mecburiyetindeydin, şimdi artık bu bitti. Bundan sonra gece 12’de ihaleye gireceksin, oda sicil kaydın lazım. Evinde yatağında bilgisayarından sisteme girip belgeni alabiliyorsun. Artık odaya geleceğim, vakit kaybedeceğim, masraf edeceğim yok. Üyeye artık yatağında hizmet var. Kdz. TSO bunlardan bir tanesidir” diye konuştu. Hisarcıklolu konuşmasını TOBB’un faaliyetlerini ve ekonomik verileri anlatarak sürdürdü.
Hisarcıklıoğlu, konuşmaların sonunda TOBB olarak Ereğli´ye bir okul yaptırma sözü verdi.
ANLAMLI TÖREN!
TSO Başkanı Sertan Yalçın’da açılış konuşmasında ödül törenini geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini belirtti ve Onursal Başkan Yaşar Tetiker’i yakın zamanda kaybetmiş olmaktan dolayı buruk; vergi ödeyen, sıralamaya giren ve oda’ya hizmetleri, geçenleri ödüllendirmekten dolayı da anlamlı bir törende olduklarını vurguladı. Ülke olarak zor dönemlerden geçildiğini belirten Yalçın, Zeytin Dalı Harekâtına destek olduklarının altını çizdi ve hain 15 Temmuz darbe girişimi sonrası olduğu gibi Türk Milletini dayanışmaya davet etti.
Bölgesel talep ve ihtiyaçlar konuna da değinen Yalçın, bunları ; teşvik derecesi, ulaşım, Fakülteler Kampüsünün faaliyet geçmesi, TTK ocaklarının verimli hale getirilmesi olarak özetledi.
Üyelerden gelen taleplerin değerlendirilerek ticari işlemlerin kolaylaştırıldığını maddelere halinde açıklayan Yalçın, desteklerinden dolayı TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti ve alkışladı. Bu arada üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ticari işlemlerimizi kolaylaştırmak için faaliyete geçirdiğimiz bazı çalışmalar ile ilgili sizleri bilgilendirmek isterim.
“GÖREVE DEVAM ETMEK İSTİYORUZ”
Sertan Yalçın konuşmasının son bölümünü Yunus Emre’nin, “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim Sevilelim dünya kimseye kalmaz” dörtlüğü ile sonlandırmak istediğini belirterek, bu sözlerin ‘güçlü öncü güvenilir’ sloganı ile hareket eden ekibinin bir çağrısı olarak kabul edilmesini istedi. Yalçın sözlerini, “Bu ustalık, kararlılık, irade ve inisiyatif bizde var. Bizler Ereğli ekonomisini büyütmek, buna katkıda bulunmak için görevimize devam etmek, hizmet etmek istiyoruz. Ekip olarak bu enerjiye sahip olduğumuza inanıyoruz; ‘Büyük Ereğli’nin yeni enerji kaynağı olmak istiyoruz” cümleleri ile tamamladı.
Hisarcıkloğu konuşmasını sürdürürken söz İsteyen TSO Başkan adaylarından Mustafa Özkan, Hisarcıklıoğlu´nu seçimlerde taraf tutmakla eleştirerek tepki gösterdi ve salonu terk etti.
‘TEŞVİK’ KONUSUNDA HEMFİKİR OLDULAR
Törende Milletvekilleri Ünal Demirtaş ile Faruk Çaturoğlu’da birer konuşma yaptılar; ekonomiyi ve yatırım ortamını ülke ve bölgesel olarak değerlendirdiler. CHP’li Demirtaş borçlanma ile büyüme ve gelişme sağlandığını savunarak bunu eleştirdi. Çaturoğlu ise borçlanmadan büyüme olamayacağını söyledi.
Tüm konuşmacıların ortak olarak seslendirdikleri ve hem fikir oldukları tek konu ise Zonguldak’ta yarım teşviklerinin yetersizliği oldu.