Notice: Undefined index: tarih_en in /var/www/vhosts/ereglitso.org.tr/httpdocs/yayin.php on line 15
KDZ EREĞLİ TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI - Ereğli TSO

KDZ EREĞLİ TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

01 Ocak 1970 KDZ EREĞLİ TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
KDZ EREĞLİ TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası’nca, geçtiğimiz günlerde Ankara’da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a gerçekleştirilen ziyaret ve çeşitli konuları içeren bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Ticaret ve Sanayi Odası’nda  gerçekleştirilen toplantıda, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, toplantıya katılan meslek odaları ve dernek temsilcilerine, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır ile birlikte, geçtiğimiz hafta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a yapılan ziyaret konusunda bilgi verdi.
Toplantıda aynı zamanda eski devlet hastanesi alanında kurulması düşünülen yükseköğretim altyapısı konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıya katılan STK temsilcileri, Ereğli ve Alaplı ilçelerinin temel yatırımlar ve ortak problemler konusunda birlikte hareket etme konusunda fikir birliğine vardı.  Bu çerçevede düzenlenecek bir sonraki toplantıya Alaplı’dan meslek odası ve dernek temsilcilerinin de davet edilmesi kararlaştırıldı.
Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, toplantıya ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi:
 “Bölgemizle ilgili tüm gelişmeleri yakından takip ediyor, gerekli girişimlerde bulunmayı sürdürüyoruz. Gelenekten Geleceğe Büyük Ereğli sloganıyla için çıktığımız yolda ilçemizin geleceğini yeniden şekillendirmeyi hedef edindik. Bu hedefe  bilgi, beceri, deneyim ve en fazla da güçlü bir iletişimle ulaşacağımızı düşünüyor, bu anlamda gerek üyelerimizi, gerekse içinde bulunduğumuz Karadeniz Ereğli’nin tüm sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri ile sürekli bir iletişim halinde olmaya azami gayret gösteriyoruz. Bu çerçevede, geçtiğimiz hafta, ilçemizdeki tüm meslek odalarının yetkililerinin katıldığı bir toplantı düzenledik ve “Kdz Ereğli Kampus Alanının Geleceği” konusunda görüş alışverişinde bulunduk. 
Herkesin bildiği üzere, Erdemir ve Ereğli arasındaki ilişkilerde yeni sorun alanlarının ortaya çıkmasının ardından, Sayın Kaymakamımız İsmail Çorumluoğlu,  Kdz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Gülüç Belediye Başkanımız Gökhan Demirtaş, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır ve iş dünyasını temsilen şahsım, Sanayi Ve Teknoloji Bakanımız  Sayın Mustafa Varank’a bir ziyaret gerçekleştirdik.  Ziyaretin ardından yine Kdz. Ereğli Meslek Odaları ve Dernek temsilcileri ile yeni bir toplantı yaparak, gelişmeler ve yaptığımız görüşme konusunda kendilerini bilgilendirdik.
Toplantıda söz alan Meslek Odası ve Sivil Toplum Kuruluşu yöneticilerimiz, ilgili konular hakkında görüşlerini ifade etti, izlenecek yol haritası konusunda belirli sonuçlara varıldı. Bu kapsamda, Ereğli ve Alaplı’nın ortak konularda birlikte hareket etmesi kararına varıldı. Bir sonraki toplantıda, Alaplı’dan meslek odası ve dernek yöneticilerini de davet etmek suretiyle daha geniş bir birliktelik platformu oluşturulması kararlaştırıldı.  
Toplantımızın bölgemize hayırlar getirmesini temenni ederim.”

Photos