Notice: Undefined index: tarih_en in /var/www/vhosts/ereglitso.org.tr/httpdocs/yayin.php on line 15
GAZİ GEMİ ALEMDAR ANISINA ÖZEL ZARF BASTIRILDI - Ereğli TSO

GAZİ GEMİ ALEMDAR ANISINA ÖZEL ZARF BASTIRILDI

01 Ocak 1970 GAZİ GEMİ ALEMDAR ANISINA ÖZEL ZARF BASTIRILDI
GAZİ GEMİ ALEMDAR ANISINA ÖZEL ZARF BASTIRILDI

 GAZİ GEMİ ALEMDAR ANISINA ÖZEL ZARF BASTIRILDI

Gazi Alemdar Gemisi anısına PTT Filateli Servisi tarafından bastırılan özel zarflar, PTT Karadeniz Ereğli Şubesi ile tüm Türkiye’de aynı anda satışa çıkarıldı. Gazi Alemdar Gemisi’nin İstiklal Madalyası ile onurlandırılması temennisinde bulunulan mektuplar hazırlanan özel zarflarla Cumhurbaşkanı Erdoğan, Siyasi Parti Genel Başkanlarına, TOBB Başkanlığına ve milletvekillerine gönderildi.
Oda olarak Kdz. Ereğli’nin ticari ve sınai gelişiminin yanı sıra yörenin sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleri ile coğrafi ve doğal güzelliklerinin tanıtımı bağlamında desteklerini sürdürdüklerini belirten Oda Başkanımız Arslan Keleş, Kdz. Ereğli’nin Milli Mücadele sürecindeki en önemli imzası Gazi Gemi Alemdar’ın tanıtımı için yürütülen çalışmaları hızlandıracak bir projeyi de desteklediklerini kaydetti.

Gazi Gemi Alemdar’ın İstiklal Madalyası’na kavuşması için girişimleri üstlendiklerini açıklayan Keleş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 
“Kdz. Ereğli TSO olarak Alemdar’ın İstiklal Madalyası ile onurlandırılması, Kdz. Ereğli tarihine, ilçemizde yaşayan insanların milli birlik ve beraberliğe verdikleri önemi ve tarihin her döneminde gösterdikleri vatanperverlik örneğinin ödüllendirilmesi anlamını taşıyor. Bu nedenle bu konu bizim için büyük önem arz ediyor. Konuyu aydınlatıcı bir mektup gönderiyoruz, umarım amacımıza ulaşabiliriz.”


Photos